Семената от чия, наричани още суперхрана, са продукт, който съдържа голям брой хранителни

...
Семената от чия, наричани още суперхрана, са продукт, който съдържа голям брой хранителни
Коментари Харесай

Суперхрана: Консумацията на чия семена подмладява клетките

С емената от чия, наричани още суперхрана, са продукт, който съдържа огромен брой хранителни субстанции. Почитателите на здравословната храна интензивно ги употребяват, вярвайки, че са доста потребни и оказват помощ за поддържане на здравословно тегло.

Семената от чия станаха известни поради вълната на всеобщото въодушевление по положителното хранене. Учените свързват загрижеността на популацията за здравето им с пандемията от COVID-19. Въпреки това чията, става известна в европейските страни доста по-рано: Европейският съюз признава семената от чия за нова хранителна съставна част още през 2009 година

Какво е чия?

Чия или испански култивиран чай е едногодишно растение от семейство Lamiaceae. Това семейство включва още лавандула, босилек, мента, майорана, маточина, розмарин и чубрица. Най-здравословната част на чията са нейните семена - дребни овални зърна с кафяв, бял или сив цвят, сходни на ленените семена. Чия пораства в тропическите и субтропическите региони и произлиза от южно Мексико и северна Гватемала.

Какви потребни субстанции съдържат семената от чия?

Химичният състав на семената зависи от климата, географското състояние и даже от годината на развъждане на испанския култивиран чай. Известно е, че колкото по-високо и по-северно е ситуиран районът, в който се отглежда чия, толкоз по-високо е наличието на Омега-3 ненаситени мастни киселини в семената.

Top 12 foods for and sexual health.

1. Watermelon
2. Pumpkin seeds
3. Tomatoes
4. Garlic & ginger
5. Cocoa & Dark chocolate
6. Avocado
7. Chia seeds
8. Almonds & Cashews
9. Oats
10. Bananas
11. Eggs
12. Matcha green tea

Eat your way to sexual wellness.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР